top of page

Veelgestelde vragen

LASERONTHARING

Wat is laserontharing en hoe werkt het?

Laserontharing met de Clarity II is de enige écht permanente methode om ongewenste haargroei te verwijderen op alle lichaamsdelen. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment van het haarzakje, waardoor deze wordt verhit tot een temperatuur van 70-80 graden. Het haarzakje wordt daardoor permanent uitgeschakeld, wat toekomstige haargroei onmogelijk maakt. Dankzij zijn grote behandelkop is de Clarity II razendsnel. 

Wat kan ik verwachten van mijn laserbehandeling?

Tijdens een intake van 30 minuten bespreken we je wensen en verzamelen we de benodigde gegevens voor je dossier. We bespreken het tarief en doen een proefshot, zodat je weet wat je kunt verwachten bij je eerste sessie. We plannen daarna de eerste behandeling in. Als je je eerste behandeling tegelijk met je intake hebt ingepland, gaan we direct laseren. Het behandelgebied wordt gecontroleerd op achtergebleven haartjes, welke waar nodig worden getrimd tot 3mm. Oneffenheden, moedervlekken en eventuele tatoeages worden gecamoufleerd of afgeplakt. Het behandelgebied wordt met een huidmarker in secties verdeeld en we bepalen de juiste laserinstellingen voor jouw huid en haar. Elke sectie wordt zorgvuldig gelaserd. Afhankelijk van de zone duurt het laseren enkele minuten tot 30-45 minuten. Na het laseren smeren we het gebied in met een kalmerende, hydraterende lotion and you're good to go! We plannen bij vertrek direct je vervolgafspraak in over 6-8 weken, zodat je zeker bent van een plekje.

Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?

 • Stop 6 weken voor je behandeling met harsen, epileren en bleken van het haar. 

 • Stop een paar dagen voor je afspraak met scheren, zodat een stoppeltje van maximaal 3mm zichtbaar is.

 • Zonverbrande huid kunnen wij niet laseren. Het te behandelen gebied mag minimaal 2 weken niet langdurig in de zon of zonnebank zijn geweest.

 • Kom naar de salon zonder deodorant, lotion, crèmes of make-up op het behandelgebied.

 • Stop minimaal 1 week voor je afspraak met het gebruik van zelfbruiner.

 • Je krijgt van ons je intakeformulier per e-mail toegestuurd. Vul deze in voordat je naar de salon komt, zodat we alle benodigde gegevens gelijk kunnen doornemen.

Wat kan ik verwachten na mijn behandeling?

De huid kan wat rood en gevoelig zijn; dit verdwijnt binnen 24 uur. Doe rustig aan en voorkom overmatig zweten en hitte op de huid (sauna, hottub, intensief sporten). Scrubben met een milde scrub is aanbevolen na ca. 10 dagen. Het kan tot 4 weken duren voordat alle haartjes die effectief gelaserd zijn uitvallen. Na elke behandeling zie je dat er ongeveer 15% van het haar verdwenen is. De haren die nog niet verwijderd zijn, worden met elke behandeling zachter en lichter en het haar groeit langzamer.​

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je hebt altijd meerdere behandelingen nodig. We plannen 3 behandelingen met een interval van 6-8 weken voor je armen, benen, rug en borst en 4-6 weken voor je gezicht, oksels en bikinilijn. Daarna kom je eens in de 3-4 maanden voor de laatste behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen is 5 tot 8. Garantie op een specifiek aantal behandelingen kunnen wij niet geven. Het kan ook zijn dat je sneller tevreden bent of juist meer behandelingen nodig hebt. Factoren die meespelen zijn o.a. de kleur van je huid en de hoeveelheid pigment in het haar, de hoeveelheid haar, grootte van de haarzakjes en hormonen.

Wij behandelen ongewenste haargroei, maar kunnen niet de oorzaak wegnemen. Wordt de haargroei veroorzaakt door hormonen of medicijngebruik, dan kunnen periodieke touch-ups nodig zijn. We bespreken de verwachtingen met je tijdens je intake.

Is laserontharen pijnlijk?

De laser verwarmt de haartjes en je voelt dan ook een warme, prikkelende sensatie, welke snel weer verdwijnt. De laserinstellingen kunnen altijd worden bijgesteld als de behandeling als gevoelig wordt ervaren. Door de cryokoeling (dit apparaat blaast koude lucht op je huid tijdens het laseren) is laserontharing met de Clarity II de meest comfortabele laserontharingsbehandeling die op dit moment beschikbaar is.

Met welke laser werkt Lasersalon Hellevoetsluis?

Je wordt gelaserd met onze Lutronic Clarity II. Deze professionele ontharingslaser garandeert maximaal comfort, optimale resultaten en korte behandeltijden. De laser verwijdert effectief licht gepigmenteerde en zachte haren, dikke en stugge haren die veel pigment hebben, en is geschikt voor huidtypen I t/m VI. Het doel van de laser is het vernietigen van het haarzakje door het absorberen van pigment in het haarzakje. De Clarity II is klinisch bewezen veilig in gebruik en is FDA-approved. 

Is een laserbehandeling veilig?

Lasers worden al meer dan 40 jaar in de medische wereld gebruikt met verschillende toepassingen. Negatieve lange termijnbijwerkingen zijn nooit waargenomen. De Lutronic Clariy II is voorzien van een geavanceerd koelsysteem, dat de huid beschermt tijdens het laseren.

Kan ik mijn haargroei ook verminderen in plaats van helemaal verwijderen?

Ja! Na elke sessie raak je gemiddeld 15% van het haar kwijt. De donkere, dikke haren verdwijnen eerst. Na een paar sessies is er alleen nog fijne haargroei over. De keuze is dan aan jou om de behandeling te beëindigen met fijner, lichter en zachter haar. Wil je helemaal van je haar af, dan gaan we verder met het traject om ook deze haartjes te verwijderen.

Is laserontharing geschikt voor alle huidtypen?

Onze Lutronic Clariy II is geschikt voor het permanent verwijderen van haargroei op alle huidtypen (I tot VI) en alle lichaamsdelen.

In welke gevallen wordt laserontharing afgeraden?

Afgeraden wordt de behandeling uit te voeren als je:

 • antibiotica slikt

 • zwanger bent of borstvoeding geeft (wacht minimaal 6 maanden)

 • een voorgeschiedenis van keloide hebt

 • een infectie of open wond in de behandelzone hebt

 • een huidziekte hebt 

 • epilepsie hebt (neem contact op of boek een intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken)

 • regelmatig onder de zonnebank gaat

 • in de afgelopen 12 maanden Roaccutane/isotretinoïne hebt gebruikt

 • in de afgelopen 3 maanden (ernstig) verbrand bent door de zon

 • in de afgelopen 6 weken het haar hebt geharst of geëpileerd

 • in de afgelopen 2 weken het haar hebt gebleekt of ontharingscrème hebt gebruikt

 • in de afgelopen 2 weken een filler- of botoxbehandeling hebt gehad in het behandelgebied

 • in de afgelopen week zelfbruiner hebt gebruikt

 

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Afzeggen of verplaatsen van afspraken

​Wil je zo snel mogelijk van je haar af? Plan dan elke 4 weken een afspraak voor je gezicht en elke 6-8 weken voor je lichaam. Twee sessies vooruit inplannen is aanbevolen. Kun je niet naar je afspraak komen? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Je kunt je afspraak via de link onderaan je bevestigingse-mail annuleren of verplaatsen. Je mag natuurlijk ook bellen of via Whatsapp een berichtje sturen (06-29 50 89 50) om een nieuw tijdstip te plannen. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht bij annulering binnen 24 uur (Algemene Voorwaarden).

bottom of page