top of page

Blog

Let's talk laser

6 voordelen van laserontharing

Wat steken we er toch een hoop tijd, geld en energie in: ongewenst haar. Vrouwen willen over het algemeen geen zichtbaar haar zien onder de oksels, buiten de slip of gewoon wherever in de intieme zone, in het gezicht of op de benen. Mannen met bijvoorbeeld haargroei op de rug willen dit ook vaak weg hebben, vooral in de zomer.


Ooit had al dat haar een functie. Het was een belangrijke factor bij de voortplanting van de mens. Maar we zijn inmiddels met meer dan genoeg mensen op de planeet en er komen dagelijks 215.000 baby's bij. Tegenwoordig zijn we doorlopend op zoek naar manieren om van dat vervelende haar af te komen. Heb jij al eens een "viral" ontharingsapparaat gekocht? Of jezelf ingesmeerd met de leftovers uit je koffieapparaat? 😂 #wantditwerktecht


Welke ontharingsmethoden zijn er?

Er zijn verschillende manieren om af te komen van ongewenste haargroei.


Tot 24 uur haarvrij met scheren

De meest populaire ontharingsmethode is scheren. Gewoon, lekker makkelijk thuis, onder de douche. Na 24 uur zijn de eerste stoppeltjes weer voelbaar.


Tot 1 week haarvrij met ontharingscrème

Om te genieten van iets langdurigere resultaten (1 week) kun je ook kiezen voor ontharingscreme. Deze methode is iets milder voor de huid dan een scheermes.


Tot 4 weken haarvrij met harsen

Wil je zelf niet bezig zijn met ontharen? Dan kun je kiezen voor professioneel harsen (waxen). Een nadeel is dat je tussendoor geen andere ontharingsmethoden kunt gebruiken. Wel ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat!


Tot 4 weken haarvrij met IPL voor thuis gebruik

Je kunt ook aan de slag gaan met een IPL-apparaatje voor thuisgebruik. Het vergt wat doorzettingsvermogen, maar heb je de eerste "kuur" doorstaan, dan heb je daarna lang plezier van je resultaten. Je moet wel bijblijven en iedere maand een onderhoudsbeurt doen.


Een paar jaar haarvrij

En dan is er ook nog de professionele IPL-ontharingsmethode in een salon. Je hebt jaren plezier van een IPL-traject, maar de kans is wel groot dat je op den duur opnieuw moet beginnen.


Alle ontharingsmethoden hebben we hier met een uitgebreide omschrijving voor je op een rijtje gezet.


Levenslang haarvrij met laserontharing

Laserontharing is de laatste jaren steeds toegankelijker en dus heel populair geworden. Er zijn verschillende voordelen ten opzichte van de andere ontharingsmethoden.


1. Permanente haarreductie

Laserontharing is de meest effectieve methode om ongewenste haargroei permanent te verminderen. Een haarreductie van 95% is haalbaar. Dat betekent dat er alleen heel dunne, lichte haartjes overblijven. Al na enkele behandelingen met een goede ontharingslaser kunnen de meeste mensen een aanzienlijke vermindering van haargroei verwachten. Yay!


2. Minder pijnlijk dan andere ontharingsmethoden

In vergelijking met scheren, waxen en epileren is laserontharing minder pijnlijk. Hoewel sommige mensen licht ongemak kunnen ervaren tijdens de behandeling, is laseren over het algemeen goed te verdragen.


3. Minder kans op ingegroeide haren

Bij scheren en waxen is er een hoger risico op ingegroeide haren, maar bij laserontharing is dit risico veel lager. Bovendien ga je minder vaak scheren tussendoor, waardoor scheerirritaties al snel aanzienlijk verminderen.


4. Snelle behandeling

Laserontharing kan snel worden uitgevoerd in vergelijking met andere ontharingsmethoden. Afhankelijk van het te behandelen gebied, duurt een behandeling van een zone 5-10 minuten. Bij grotere oppervlakken zoals benen lig je iets langer in de behandelstoel. But it's worth it! 🤩


5. Geschikt voor verschillende huidtypes

Laserontharing is geschikt voor verschillende huidtypes en haarkleuren. De behandeling kan echter niet of minder effectief zijn bij mensen met blond, rood of grijs haar. Een laser reageert op melanine (pigment) in de haarwortel en in deze haarkleuren zit te weinig pigment.


6. Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel laserontharing in eerste instantie duurder kan zijn dan andere ontharingsmethoden, is het op de lange termijn kostenbesparend omdat het permanente resultaten oplevert, wat betekent dat er geen of minimaal onderhoud nodig is.


Laserontharing is hot 🔥

Het is wat ons betreft een no-brainer. Laserontharing is effectief, bespaart je tijd en geld, haalt structureel ontharen van je To Do List en is ook nog eens een stuk beter voor je huid dan er dagelijks een scheermes overheen halen. Je investeert eenmalig in een traject van een aantal behandelingen en hebt daar levenslang profijt van! 💜


Are you ready? 😎⚡️

Comments


bottom of page