top of page

Blog

Let's talk laser

SPF & Antioxidanten: onmisbaar in je huidverzorgingsroutine

Je huid is je grootste orgaan en verdient veel liefde en aandacht. Het beschermt all that magic dat aan de binnenkant van je lijf plaatsvindt. Schadelijke invloeden van buitenaf - ook wel 'vrije radicalen' genoemd - hebben effect op de conditie van je huid en dat zie je vooral terug in je gezicht.Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn instabiele, sterk chemisch reactieve moleculen met ongepaarde elektronen. Wait... what? Deze instabiele moleculen (note: moleculen zijn die kleine deeltjes die weer bestaan uit nog kleinere deeltjes genaamd 'atomen') ontstaan door UV-straling, infraroodstraling, vervuilde lucht buiten en binnenshuis en leefstijlfactoren zoals alcohol en sigarettenrook. Eenmaal opgenomen door de huid beschadigen ze cellen, hun DNA en vitale functies, zoals je immuunsysteem. Je snapt hem: vrije radicalen zijn dus gewoon niet goed voor de huid.


Vrije radicalen veroorzaken schade aan de huid

Ons gezicht, hals, decolleté en handen staan altijd vooraan in de strijd. Ze worden weinig of niet bedekt en veelvuldig gebruikt, dus vangen ze de meeste vrije radicalen op. Dat is waarom je hier na verloop van tijd tekenen van huidschade ziet ontstaan: onzuiverheden, grovere huidtextuur, pigmentvlekjes, littekentjes, verkleuringen, verslapping, fijne lijntjes, rimpels en zelfs huidkanker.


Hoe voorkom je huidschade door externe factoren?

Zonbescherming is de eerste verdedigingslinie. Een SPF smeren is essentieel voor de bescherming van je huidoppervlak tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-straling. Een SPF beschermt alleen tegen slechts 55% van de vrije radicalen. So what can you do? De oplossing is een topisch antioxidant. Topische antioxidanten dringen diep in de huid door om vrije radicalen te neutraliseren én de huid te beschermen tegen UV-schade.


Maar voordat je druk gaat Googelen, lees nog even verder. Want de ene antioxidant is de andere niet. De effectiviteit van een topisch vitamine C-antioxidant is afhankelijk van drie factoren: de gebruikte vorm van vitamine C, de concentratie en de pH van de oplossing. SkinCeuticals founding scientist Dr. Sheldon Pinnell deed onderzoek naar antioxidantformulering en patenteerde de perfecte samenstelling van deze factoren, nu bekend als het Duke Antioxidant-patent. SkinCeuticals is het enige merk ter wereld dat antioxidantserums maakt volgens deze normen. De resultaten zijn duidelijk: SkinCeuticals topische antioxidanten neutraliseren vrije radicalen veroorzaakt door zonnestraling en andere omgevingsfactoren, terwijl ze collageenproductie bevorderen en bestaande huidschade herstellen.


Thuis aan de slag met huidverzorging

Wil jij je huid optimaal beschermen tegen externe agressoren? Voeg dan een Power Couple aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine toe: een topisch antioxidantserum die je huid 72 uur beschermt én een SPF50-crème. Gebruik je deze producten structureel, dan zie je binnen no-time een aanzienlijke verbetering in de conditie van je huid. Bestaande huidproblemen verdwijnen of verminderen en minstens zo belangrijk: je bent proactief bezig met het voorkomen van toekomstige huidschade.


Als je eens in de 6 weken naar de schoonheidssalon gaat voor een gezichtsbehandeling is dat fantastisch. Je geeft het verzorgen van je huid prioriteit. Een facial op zijn tijd werkt super als skinbooster, maar deze is altijd ondersteunend en niet leidend bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Zie je periodieke salonbezoek dus als een extraatje. Als een mooie aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsritueel. Als je je huid dagelijks goed verzorgt met de juiste producten voor jouw huidtype, waaronder een Power Couple, is deze binnen hooguit enkele weken al in topvorm.


The Gold Standard in huidverzorging: SkinCeuticals

SkinCeuticals is wereldwijd het nummer 1 huidverzorgingsmerk dat cosmetisch artsen, dermatologen en huidspecialisten hun cliënten adviseren om thuis te gebruiken. En dat heeft een reden: de producten werken gegarandeerd en helpen bij het behandelen van specifieke huidcondities zoals een gevoelige huid, grove huidtextuur, huidveroudering en -verslapping, hardnekkige pigmentatie, rosacea en acné. De werking van elk SkinCeuticals product en de specifieke samenstelling van ingrediënten is bewezen door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Wil je een huidverzorgingsroutine die echt werkt? Ervaar dan wat SkinCeuticals voor jouw huid kan doen!
Comments


bottom of page