top of page

Blog

Let's talk laser

Waarom moet je wachten met sporten na laserontharing?

Ben je regelmatig in de sportschool of bij je sportclub te vinden? Of trek je meerdere keren per week je hardloopschoenen aan? 🏃‍♀️🏃 Als je een fanatiek sporter bent is het belangrijk dat je wat rust inplant na je laserontharingsbehandeling.


Voorkom wrijving

Na je laserbehandeling is je huid wat gevoeliger. Sporten kan wrijving veroorzaken op de behandelde gebieden, wat kan leiden tot huidirritatie, pijn en ongemak.


Vermijd overmatig zweten na laserontharing

Ga je sporten, dan is het meestal de bedoeling dat je je lekker in het zweet werkt! 💪🏻 Na je laserbehandeling is je huid meer vatbaar voor bacteriën en schimmels. Overmatig zweten opent de poriën en dit kan het risico op infecties en folliculitis na laserontharing vergroten.


Folliculitis na laserontharing

Als je na het laseren rode bultjes krijgt die pus bevatten, zoals acne, betekent dit dat bacteriën hun weg hebben gevonden naar het gelaserde gebied. Dit heet folliculitis. Dit is een bijwerking die kan ontstaan door te snel na het laseren te gaan sporten.


Folliculitis door sporten direct na laserontharing. Bron: Reddit

Je voorkomt (en verhelpt) dit verschijnsel door niet direct na de behandeling te gaan sporten (zweet) en in de week na de behandeling direct na het sporten te douchen, schone handdoeken te gebruiken, geen wrijvende of schurende kleding te dragen, niet te snel te scheren, door het gebied niet aan te raken met ongewassen handen en antibacteriële zeep te gebruiken.


De huid gehydrateerd houden met Alhydran kan verlichting bieden bij ongemak door folliculitis. Folliculitis geneest in de meeste gevallen in 2 tot 4 weken vanzelf.


Hoe lang moet je wachten met sporten na het laseren?

Het is aan te raden om tenminste 24 tot 48 uur na je laserbehandeling te wachten met sporten of andere activiteiten die overmatig zweten kunnen veroorzaken.

Comments


bottom of page