top of page

Blog

Let's talk laser

Waarom is alcohol drinken slecht voor je huid?

"Geniet, maar drink met mate!" 🥂 Velen van ons zijn welbekend met deze slogan. Hij is marketingtechnisch dus briljant. Het is ook nog eens een waarheid als een koe. Veel alcohol drinken heeft allerlei mogelijke negatieve effecten. Maar wat doet het met de gezondheid van je huid?


Alcohol droogt je huid uit

Dat heerlijke voorkeurssapje van je -wijn, port, een frisse cocktail of een bruisend biertje- tast de natuurlijke hydratatie en beschermende barrière van je huid aan. Hierdoor kan je huid er dof en uitgedroogd uitzien. Water bij de wijn doen dus?💧


Alcohol veroorzaakt verwijde bloedvaatjes

Regelmatig een alcoholische versnapering nuttigen kan leiden tot ontstekingsreacties en het verwijden van bloedvaten. Het gevolg is een roodachtige huid en zichtbare adertjes, zoals bijvoorbeeld couperose.


Je huid veroudert sneller

Alcohol werkt als een diureticum, waardoor het lichaam meer vocht uitscheidt dan het binnenkrijgt. Dit kan leiden tot uitdroging, ook in de huidcellen. Uitdroging maakt de huid kwetsbaarder voor schade en kan er ook voor zorgen dat de huid sneller veroudert. Fijne lijntjes, rimpels en een doffe teint zijn sneller te verwachten.


Slechtere opname van voedingsstoffen

Tenslotte kan het drinken van alcohol ook een verminderde opname van bepaalde voedingsstoffen tot gevolg hebben, die essentieel zijn voor een gezonde huid, zoals vitamine A, vitamine C, en vitamine E.


Mag je dan nooit meer een wijntje drinken?🤔

Matig alcoholgebruik is niet per se slecht voor je huid en je gezondheid. Hier komt nog een heerlijk oer-Hollands gezegde uit de oude doos: "Alles waar 'te' voor staat is slecht, behalve tevreden".


Overmatig drinken kan wel een negatieve impact hebben op de gezondheid van de huid en andere delen van het lichaam.


Geniet dus van het leven en zorg goed voor je lijf! 💜

Comments


bottom of page