top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Wat is laserontharing en hoe werkt het?

Laserontharing met de Lightsheer Diodelaser is de enige écht permanente methode om ongewenste haargroei te verwijderen op alle lichaamsdelen, waaronder:

 

Dames: de oksels, bikinilijn en benen

Heren: de baardlijn en hals, nek, de borst, buik, rug en schouders

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment van het haarzakje, waardoor deze wordt verhit tot een temperatuur van 70-80 graden. Het haarzakje wordt daardoor permanent uitgeschakeld, wat toekomstige haargroei onmogelijk maakt.

Wat kan ik verwachten van mijn laserbehandeling?

Tijdens een intake van 30 minuten bespreken we je wensen en verzamelen we de benodigde gegevens voor je dossier. We bespreken het tarief en doen een proefshot, zodat je weet wat je kunt verwachten bij je eerste sessie. We plannen daarna gelijk de eerste behandeling in. Kom je naar je eerste echte laserdate, dan neem je plaats op de behandelstoel. Het behandelgebied wordt gedesinfecteerd en gecontroleerd op achtergebleven haartjes, welke waar nodig worden weggeschoren. Oneffenheden en eventuele tatoeages worden gecamoufleerd of afgeplakt. Een groter behandelgebied wordt met een huidmarker in secties verdeeld. Er wordt huidcontactgel aangebracht en elke sectie van het behandelgebied wordt zorgvuldig gelaserd. Als we je hebben schoongepoetst smeren we het gebied in met een kalmerende, hydraterende lotion and you're good to go! We plannen bij vertrek direct twee vervolgafspraken in, zodat je zeker bent van een plekje.

Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?

 • Heb je alleen een intake geboekt? Stop een paar dagen voor je intake met scheren, zodat we je haargroei kunnen beoordelen.

 • Heb je een intake én behandeling geboekt? Scheer het gebied dat gelaserd wordt 24 uur voor je afspraak met een scheermes. Laat een klein stukje van het behandelgebied een paar dagen ongeschoren, zodat we wel kunnen zien wat je haarkleur en de dikte van het haar is.

 • Zonverbrande huid kunnen wij niet laseren. Het te behandelen gebied mag minimaal 2 weken niet langdurig in de zon of zonnebank zijn geweest.

 • Je hebt 6 weken voor je behandeling het haar niet geharst, geëpileerd of gebleekt.

 • Kom naar de salon zonder deodorant, lotion, crèmes of make-up op het behandelgebied.

 • Stop 1 week voor je afspraak met het gebruik van zelfbruiner.

 • Je krijgt van ons je intakeformulier per e-mail toegestuurd in de dagen voor je afspraak. Vul deze in voordat je naar de salon komt.

Wat kan ik verwachten na mijn behandeling?

De huid kan wat rood en gevoelig zijn; dit verdwijnt binnen 24 uur. Doe rustig aan en voorkom overmatig zweten en hitte op de huid (sauna, hottub, intensief sporten). Het kan tot 14 dagen duren voordat de haartjes uitvallen. Scrubben met een milde scrub is aanbevolen na ca. 10 dagen. Na elke behandeling zie je dat er ongeveer 15% van het haar verdwenen is. De haren die nog niet verwijderd zijn, worden met elke behandeling zachter en lichter en het haar groeit langzamer.​ 

Leestip: artikel met tips en extra voor- en nazorg bij laserontharing

Is laserontharen pijnlijk?

De laser verwarmt de haartjes en je voelt dan ook een warme, prikkelende sensatie, welke snel weer verdwijnt. Bij dames zijn de benen vrijwel altijd pijnloos, de oksels en intieme zone kunnen wat gevoeliger zijn. De laserinstellingen kunnen altijd worden bijgesteld als de behandeling als gevoelig wordt ervaren.

Met welke laser werkt Lasersalon Hellevoetsluis?

Je wordt gelaserd met onze Lumenis Lightsheer Diodelaser. Deze professionele ontharingslaser garandeert maximaal comfort, optimale resultaten en korte behandeltijden. De laser verwijdert effectief licht gepigmenteerde en zachte haren, dikke en stugge haren die veel pigment hebben, en is geschikt voor huidtypen I t/m VI. Door de gepatenteerde ChillTip wordt de huid gekoeld en ervaar je hoogstens een tinteling/prikkeling. Het doel van de laser is het vernietigen van het haarzakje door het absorberen van pigment in het haarzakje. De Lightsheer Diodelaser is klinisch bewezen veilig in gebruik en is FDA-approved. Ben je benieuwd naar de resultaten van klinische studies? Klik hier.  

Is een laserbehandeling veilig?

Lasers worden al meer dan 40 jaar in de medische wereld gebruikt met verschillende toepassingen. Negatieve lange termijnbijwerkingen zijn nooit waargenomen. De Lightsheer Diodelaser is voorzien van een geavanceerd koelsysteem, dat de huid beschermt tijdens het laseren.

Kan ik mijn haargroei ook verminderen in plaats van helemaal verwijderen?

Ja! Na elke sessie raak je gemiddeld 15% van het haar kwijt. De donkere, dikke haren verdwijnen eerst. Na een paar sessies is er alleen nog fijne haargroei over. De keuze is dan aan jou om de behandeling te beëindigen met fijner, lichter en zachter haar. Wil je helemaal van je haar af, dan gaan we verder met het traject om ook deze haartjes te verwijderen.

Is laserontharing geschikt voor alle huidtypen?

Onze Lightsheer Diodelaser is geschikt voor het permanent verwijderen van haargroei op alle huidtypen (I tot VI) en alle lichaamsdelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je hebt altijd meerdere behandelingen nodig. We plannen 3 behandelingen met een interval van minimaal 8 weken voor je armen, benen, rug en borst en 6 weken voor je gezicht, oksels en bikinilijn. Daarna kom je eens in de 3-4 maanden voor de laatste behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen is 5 tot 8. Garantie op een specifiek aantal behandelingen kunnen wij niet geven. Het kan ook zijn dat je meer behandelingen nodig hebt. Factoren die meespelen zijn o.a. de kleur van je huid en de hoeveelheid pigment in het haar, de hoeveelheid haar, grootte van de haarzakjes en hormonen.

Wij behandelen ongewenste haargroei, maar kunnen niet de oorzaak wegnemen. Wordt de haargroei veroorzaakt door hormonen of medicijngebruik, dan kunnen periodieke touch-ups nodig zijn. We bespreken de verwachtingen met je tijdens je intake.

In welke gevallen wordt laserontharing afgeraden?

Afgeraden wordt de behandeling uit te voeren als je:

 • zwanger bent

 • een voorgeschiedenis van keloide hebt

 • een infectie in de behandelzone hebt

 • een open wond hebt

 • een huidziekte hebt

 • epilepsie hebt (laseren is mogelijk; neem contact op of boek een intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken)

 • onder de zonnebank gaat

 • (ernstig) verbrand bent door de zon in de afgelopen 1 tot 3 maanden

 • in de afgelopen 6 weken het haar hebt geharst of geëpileerd

 • in de afgelopen 2 weken het haar hebt gebleekt of ontharingscrème hebt gebruikt

 • in de afgelopen 2 weken een filler- of botoxbehandeling hebt gehad. Dit geldt alleen voor het gebied waar de fillers zijn geplaatst. En let op: fillers kunnen wat sneller afbreken als je een laserbehandeling ondergaat.

 

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Afzeggen of verplaatsen van afspraken

​Wil je zo snel mogelijk van je haar af? Plan dan elke 6 weken een afspraak voor je gezicht en elke 8 weken voor je lichaam. Twee sessies vooruit inplannen is aanbevolen. Kun je niet naar je afspraak komen? Laat het dan tijdig weten. Je kunt je afspraak via de link onderaan je bevestigingse-mail annuleren. Je krijgt in je annuleringsbevestiging instructies voor het online plannen van je nieuwe afspraak als je dat wilt. Je mag natuurlijk ook bellen of via Whatsapp een berichtje sturen (06-29 50 89 50) om een nieuw tijdstip te plannen.

bottom of page